Selamat Datang

Posted by salman faris hamat under
Kedai Emas Salfinah terletak di Kuala Krai, Kelantan. Kami memberikan pelbagai pilihan aksesori terkini barang kemas wanita dan lain-lain perkhidmatan berkaitan emas. Di antaranya adalah :
  • Menjual barang kemas (916), suasa, perak, batu permata dan intan berlian
  • Menerima tempahan barang kemas
  • Sedia membeli emas terpakai dengan harga yang tinggi
  • Membaiki barang kemas yang rosak serta pudar
  • MENJUAL JONKON EMAS SEPULUH KLATE 10g,20g,30g,50g, 100g dsb
  • GOLD INVESTMENT ACCOUNTSilalah berkunjung ke Kedai Emas Salfinah.
HARGA EMAS 20April 2014 5900 SETAIL


barang kemas 916  baru RM158/g TANPA UPAH

916 RECOND/LELONG RM140/g TANPA UPAH 

JONKONG /GIA RM165/g Berat 10g ke atas







GELANG 99.9% RM165Segram  berat 5g..10g..20g, 50g ,100g  

kepada kakitangan kerajaan negeri/persekutuan badan berkanun...sila ke bank rakyat utk memohon kad kredit ...ansuran mudah 0% selama 24 bulan...
satu kemudahan utk melabur emas ....





HARGA JATUH , masih belum terlambat utk pelabur ASB memegang fizikal emas ....jangkaan rm186/g by end 2014

MAYBANK   SAPINAH JUNOH 153029234183

CIMB SAPINAH JUNOH 03090002260202

BANK ISLAM SAPINAH JUNOH 03072020998033
Links to this post

Produk Kami

Posted by salman faris hamat under
Links to this post

Lokasi Kami

Posted by salman faris hamat under


View Business Listing in a larger map
Kedai Emas Salfinah Hj. Yunus
No. 9 Pasar Besar,
18000 Kuala Krai,
Kelantan.

Salman Faris 013-9295956 We Chat @ 0109248380
Email wcu749@hotmail.com dbe_80@yahoo.com
Chik 013-7829566 Whatsapp

Links to this post

LELONG @ RECOND

Posted by salman faris hamat under


Salam,
saya baru dapat idea,emas terpakai yg dibeli oleh saya dari penduduk kuala krai dan kedai emas haji yunus pasir putih .

kadang kadang rupa emas masih baru, cuma tuan empunya kesuntukan wang dan ingin menjual emas utk mendapatkan TUNAI! trade in utk fesyen baru ...
jadi saya akan publish gambar di blog ini dgn harga pasaran tanpa upah !
jika ingin khidmat cucian(chrome), hanya tambah kos krom sahaja.

Ini kerana ada sesetengah dari kita gemar membuat koleksi emas lama, dan ingin meletakkan di pajak gadai islam , dapat cash beli lagi...tunggu apabila harga meningkat jual ....
Ini merupakan satu trend sekarang!
buleh tanya pakcik google?
kedai emas online
kedai jual emas  terpakai
emas terpakai untuk dijual
beli emas 916 harga tinggi

jadi ini adalah salah satu alternatif kepada mereka di samping emas jonkong untuk pelaburan jangka pendek dan jangka panjang.

contoh harga mac 2010 saya jual emas terpakai 916 rm110/g ..mac 2011 saya buy back  rm125/g
HARGA LELONG 25 jan 2014 RM140segram....

916 baru tanpa upah. ..gambar semua d blog bracelet dan necklace.







...cepat sebelum harga naik rm200 segram





utk cikgu khairul serawak















                                                   
                                  









                                                     fesyen padat /tumpat ..sesuai utk simpan ,
                                              ar rahnu sekejap!harga naik rm200 tahun depan ..jual ..
                                           CONTOH 916 BARU YG LELONG  TANPA UPAH 

                                             Gambar 1 fesyen benson berat min. 27.2gram ke atas
                                                           2. bunga melor /kikir  berat min. 13.6gram
                                                           3. NO.10 berat min. 27.2gram
                                                           4. NO.16 berat min. 27.2gram
                                                           5. mesin tegak berat min. 4gram
                                       semua ini fesyen padat & tumpat ...sesuai utk pakai,simpanan utk pelaburan.

                                         
                                         




ILMU DAN NASIHAT KEPADA YG buat pelaburan melalui BELI ,GADAI ,BELI 


katakan anda menpunyai  modal rm17,500, melalui skim ini dgn modal sebanyak itu jumlah emas yg dapat adalah 3X ganda....sila baca sampai habis ilmu di bawah;
 contoh beli emas terpakai 916 !
cara lain beli jonkong bar Public gold ,GCP, dinar kelantan dan macam-macam produk yg terdapat di pasaran.

tempat gadain yg syariah ;
contoh pengiraan
harga semasa 916 (RM186.30)
999 (RM200)
BERAT Gram X harga semasa = nilai marhum
60-70% nilai marhum =duit cash dapat ( UPAH SIMPAN 1-1.6% )

CONTOH ;
beli 916 terpakai dari saya dapat 100g =rm175segram(916 baru rm205/g kat kedai emas +upah )
LANGKAH 1
dapat 100g gi gadai kat bank rakyat,AGRO dsb
100gX rm186 X 0.70(70% nilai marhun =dapat cash RM13,000 )
UPAH SIMPAN 1%=RM130 SEBULAN X 6BULAN =RM780
jika 12 bulan rm130 X12=RM1560

2.dah ada cash rm13,000
beli lagi 13000/175= dapat lagi 74.28 g
gadai lagi dapat rm9672 upah simpan rm96sebulan =rm576 utk 6 bln

3.beli lagi dapat 55g ....gadai lagi
dapat rm7200 beli lagi dapat 41g upah simpan rm72=rm432 utk 6 bulan

4. 41g gadai lagi dapat rm5338 upah simpan rm53=rm320 6bln

5. dapat 30g gadai lagi rm3971 upah simpan =rm39=rm238 6 bln

6 beli lagi 22.69g gadai lagi rm2954 upah simpan rm29=rm177 6bln

7. dapat 16.88g gadai lagi dapat rm2197 upah simpan rm22=rm131 6 bln

8. dpt lagi 12.55g dapat rm1634 upah simpan rm16 =rm98 6 bln

9 dpt 9.33g gadai lagi dapat 1215 upah simpan rm12=73 6bln

tgk brp kali kena turun naik bank rakyat ,,,,

perlu diingat kos upah dgn bank rakyat ditanggung oleh pelabur....RM (780+576+432+320+238+177+131+98+73)rm2825 utk 6 bulan ....

jumlah emas 361.73 gram ...banyak memang banyak ..tapi semua fizikal kat bank rakyat !!!!

jika harga naik kena cari duit lain utk tebus....

tu pasal ramai yg buat teknik nie...modal 100g buleh dapat 360 gram ..3.6 kali .......

harga ems tak tahu buleh naik sebanyak tu dalam masa 6 bulan ...
yang untung saya /kedai emas ....banyak barang dapat jual ...risiko pelabur tanggung...
tetapi emas memang berbaloi utk disimpan...harga akan naik ..naik berapa ? tak ada siapa buleh ramal...

yang untung ;
1.bank rakyat
2.kedai emas @ tauke syrkt emas
poh kong, habib , PUBLIC GOLD , GCP, Dan banyak lagi ....
6 bulan harga tak naik seperti yg dijangka kan ...aduh upah simpan nak kena bayar ....
setiap pelaburan ada risiko ?

yang nie salesman@ agen tak cerita ..
dia cerita untung-untung ..harga makin naik ....

bulan julai 2011 harga 916 terpakai rm142/g
ogos melanjak rm166/g
september turun rm142/g
jika kaji ,perhati memang ada naik turun ...

kena masa harga naik... ada untung ...
graf menjunam , sakit kepala , upah simpan kena bayar ....
setiap pelaburan ada risiko ...ada ilmu senang ...






















Links to this post

harga dunia